Lichte uitbreiding

Villa in het bos

Deze prachtige villa in het Gooi had alles wat je je maar kon wensen; veel ruimte, een grote bostuin en een sfeervolle uitstraling. Alleen de indeling was niet meer van deze tijd, met veel kleine, afgesloten kamers. Een grote leefkeuken voor de hele familie ontbrak, een wens van onze opdrachtgever.


Wij hebben een ontwerp gemaakt, waarin we de villa hebben uitgebreid met een prachtige hoge en lichte keuken die grenst aan het terras. Door de uitbreiding een kap te geven, sluit hij prachtig aan op het bestaande pand en krijgt de woonkeuken een uniek karakter. De glazen wand op de kop van de uitbouw verbindt het interieur met de tuin en voegt aan het huis een heel nieuwe kwaliteit toe.


We ontwierpen hier een keuken die door de combinatie van donker notenhout, beton en natuursteen een stoere, maar ook warme uitstraling heeft.opdrachtgever:
Particulier

locatie:
Noord-Holland

start & oplevering:
2020-2021

projectstatus:
Opgeleverd

oppervlakte:
430 m2

uitvoerende partijen:
Jan Willem Drent

team:
Hilda van Gortel, Roos Bendien

fotografie:
Maarten Noordijk Photography

Voor de gang ontwierpen we maatwerk deuren, die met de zachte lijnen prachtig passen bij de trap van het pand. Zachte en neutrale kleuren geven het pand een vanzelfsprekende en warme uitstraling. De bestaande indeling hebben we aangepast en op maat gemaakt voor de nieuwe bewoners.

Met goede gepositioneerde openingen, brede deuren en lange zichtlijnen, heeft het voorheen gesloten aandoende huis een open en modern karakter gekregen.